zaterdag 1 maart 2014

Oplossing van het raadsel


Lieve dames, bedankt voor het sturen van oplossingen voor het raadselachtige voorwerp dat ik gisteren op het blog plaatste. Op de valreep kreeg ik het juiste antwoord. Christa en Manon hadden het goed. Dus de "hoofdprijzen" zijn voor jullie, Christa en Manon! Maar de rest van u zat wel in de buurt van het juiste antwoord! Het plooien van de kragen werd met rondzetijzers gedaan. De kragen waren echter zo zwaar dat ze ondersteund moesten worden. Ze konden uit wel 15 meter stof bestaan. De geplooide stof werd aan een band genaaid die om de hals gesloten werd. Het voorwerp dat u moest raden is een zogeheten portefraes. Dit is een metalen ondersteuning van de kraag, meestal van koperdraad. 


Ik vind het sneu dat u zo uw best hebt gedaan en er net iets naast zat. We zitten niet meer op school dus een 1 voor de moeite, daar doen we niet aan. Als Berna, Hanneke, Ineke, Manon en Marjolein hun adres aan ons mailen, dan komt er een troostprijs aan.

Wat hebben we tegenwoordig toch een comfortabel leven met onze mooie shawls, waarvan het onderhoud een fluitje van een cent is. Ik kan zometeen naar bed zonder eerst meters stof te stijven.

Welterusten voor zo,

Rietje

Geen opmerkingen: