zondag 30 maart 2014

What a day for a daydream!

We hadden een heerlijke dag, veel buiten, maar ook wat werk. Gisteravond laat kwam het derde blok van Barbara Brackman binnen. Heel leuk! Omdat we vanmorgen een uur kwijt waren door de zomertijd, ben ik vroeg begonnen aan het uitzoeken van de stofjes voor dit blok. Eerst een proefblok genaaid natuurlijk. Het zat wel goed in elkaar maar de stof voor de hoeken beviel me niet. Ik heb het toen even laten rusten en ben iets heel anders gaan doen. Dat helpt vaak.


Willem wordt woensdag a.s. 6 jaar en heeft vrijdagmiddag een feestje met z'n vriendjes en vriendinnetjes. De weersvoorspelling is 16 graden maar wel droog. Dus opa en oma konden plan A voorbereiden. Gewapend met papier en pen - fototoestel en horloge - gingen we op weg naar het bos om een speurtocht uit te zetten. Niemand van het spul kan al lezen, maar met behulp van foto's zal het wel lukken. Onderweg gaan ze ook schatten zoeken en spelletjes doen, hebben we bedacht. Morgen lopen we nog een keer de route om te kijken of alles klopt en daarna gaat Wil vrijdagmorgen na het quiltcafé nogmaals. Dan gaat opa de schatten verstoppen. Plan B voor slecht weer moet nog uitgewerkt worden.

Met frisse moed ben ik opnieuw aan Blok 3 gaan naaien en deze keer was ik wel tevreden.


Blok van de Maand nr 3
Alle dames die meedoen aan Barbara Brackmans Blok van de Maand, kunnen weer een mailtje sturen via rietjevanslagmaat@gmail.com. De prijs voor het pakketje is nog steeds 10,00 euro inclusief porto, voor België 11 euro.
Er zijn nog een paar pakketjes voor blokken nummer 1 en 2 op voorraad, dus u kunt nog steeds instromen. De dames die al op onze lijst met deelnemers staan, sturen we nog een apart mailtje met informatie over Blok 3. U kunt hier klikken om op de hoogte te blijven van het Blok van de Maand.

Blok van de Maand nr 1

Blok van de Maand nr 2
Nu ga ik alvast een paar pakketjes snijden. Omdat het zo'n mooie dag was, heb ik een oud liedje gevonden op YouTube om in de stemming te blijven. "What a Day for a Daydream" van Lovin Spoonful. Voor wie dit nog leest: welterusten en anders goedemorgen.

Rietje

ZONDAG 6 APRIL
We zijn trouwens weer open met de winkel op zondagochtend as van 10.30 tot 12.00 uur!
De koffie staat klaar, u bent van harte welkom.
4 opmerkingen:

quiltingmieke zei

piep, mooie blokken hoor meid, je bracht me met je "zoektocht" terug in de tijd, toen onze meiden klein waren hebben we dat ooit gedaan op een weekendje ardennen, de zoektcoht naar kabouter Snotgurk, hihi vonden ze zo fijn

geniet van de verjaardag

knuf Mieke

Berna zei

Alvast een hele fijne verjaardag voor Willem en een leuk kinderfeest vrijdag. Met zo'n opa en oma moet dat lukken! Top hoe jullie dit doen met de kleinkinderen. Het is regelmatig een voorbeeld voor ons.

rietje van slagmaat zei

Dag Mieke, wat een prachtige naam: kabouter Snotgurk! Die ga ik onthouden :-) Hartelijks, Rietje

rietje van slagmaat zei

Hallo Berna, we hebben er zoveel lol in. Ik verzin graag dingen die onze kinderen vroeger ook leuk vonden. En dingen die ik als kind leuk zou hebben gevonden. Liefs, Rietje