maandag 15 juni 2015

cursussen en workshops


Voordat ik een verhaaltje begin, wil ik eerst al die trouwe lezers en vooral degenen die zulke vriendelijke reacties sturen, hartelijk bedanken voor de tijd die ze aan mij besteden.


Doordat het de laatste dagen voor mij binnen aangenamer was dan buiten, ben ik flink opgeschoten met mijn hexagonquilt. Het naai- en appliceerwerk is gedaan. Hier en daar ga ik nog wat borduren. Ik zit te broeden over wat en waar nog iets toegevoegd kan worden.


In de tussentijd ben ik opnieuw aan een cathedral quilt begonnen, andere kleurtjes en een andere maat. Het gaat niet snel, maar ik kan tijdens het knippen, vouwen en naaien mooi nadenken over het programma van het najaar en nog een enkele datum voor zeer binnenkort. Het lijkt zo ver weg, maar voordat ik het weet is het zover, dus toch maar plannen.
Allereerst, voor degenen die nog voor de vakantie op het cathedral pad willen leren lopen, een ingelaste woensdagochtend 24 juni van 10.00 tot 12.30 uur.  Voor de eerste stapjes neem ik U bij de hand en dan komt het helemaal goed. Stuur even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com
De kosten zijn 12,50 euro excl. materiaal. U krijgt vooraf een mailtje met maten zodat U thuis alvast iets kunt voorbereiden.


Nu wat alvast in de agenda staat voor het najaar. Als eerste de Opfriscursus .
We gaan 6 keer samenkomen op maandagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. De data zijn 7 en 21 september, 5 en 19 oktober, 2 en 16 november.
Het is prettig als U wel iets weet van patchwork. Een basis, zoals malletjes maken en eenvoudige patronen naaien is wel nodig.
Op iedere ochtend behandelen we een ander onderwerp.
De prijs is 90 euro excl. materiaal.Op maandag 14 en 28 september staat de kaleidoscoop op het programma. Het is van 10.00 tot 12.30 uur
Op deze cursus gaat U vanuit een blok, bestaande uit twee mallen, door Uw kleurgebruik een bijzondere quilt ontwerpen.
De eerste ochtend leert U vanuit een layout Uw quilt te ontwerpen en U krijgt hulp bij het verwerken van Uw stofjes.
Thuis gaat U knippen in Uw stofjes en rangschikken volgens Uw ontwerp. De tweede ochtend brengt U opgespeld het begin van Uw quilt mee en bespreken we hoe verder te gaan.
De kosten zijn 30 euro excl. materiaal.


Op woensdagmorgens kunt U onder begeleiding een hexagons quilt uitwerken, zoals ik heb gemaakt.
Natuurlijk beginnen we met de basis hexagon, daarnaast ook variaties.
De tweede ochtend leg ik uit hoe ik de cirkel heb geappliceerd en de derde ochtend bespreken we een rand. De patroontjes krijgt U erbij,
Woensdagmorgen 9 en 23 september en 7 oktober van 10.00 tot 11.30 uur.
De kosten zijn 30 euro excl. materiaal.Ook het appliceren op de naaimachine is er weer een ochtendje. We gebruiken als voorbeeld het Vlindertje van Edytha Sitar. Het is op woensdagmorgen 30 september van 10.00 tot 12.30 uur.
De prijs voor deze ochtend is 12,50 euro. Dit is inclusief stof en patroon voor een kussentje. Wilt U thuis  een quiltje maken, dan hebben we voor U een pakketje samengesteld voor 12 vlindertjes, de achtergrond stof zoekt U zelf uit.

Ik kom nog op een later tijdstip met meer data en cursussen. Dit was nog maar het begin. Voor alle cursussen stuurt U even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com

Onze zomervakantie van de winkel is van 7 juli tot en met 12 augustus. We zijn weer open op dinsdag 18 augustus.

Geen opmerkingen: