maandag 7 december 2015

Underground Railroad Small Quilts


Monkey Wrench (10" x 15")

Het aantal quilts dat ik niet af heb en ligt opgeslagen in verschillende stadia wordt almaar groter. Volgend jaar moet dat veranderen. Ik mag van mijzelf wel starten met nieuw werk, maar het moet ook af!
De enige mogelijkheid om dit doel te bereiken is "small quilts" te maken. Als stok achter de deur ben ik lid geworden van de Facebook Groep van "Kathleen Tracy's Small Quilt Lovers". Zo heb ik een stok achter de deur. Je kunt je natuurlijk niet bij een groep aansluiten en daarna niets maken!

Ik heb voor mijzelf een thema gekozen voor 2016. Zo hoef ik niet steeds te verzinnen wat ik nu weer wil maken. Mijn thema is "The Underground Railroad". Het verhaal gaat over de vluchtroute naar Canada van de slaven uit Noord Amerika in de tijd van de burgeroorlog en vlak daarvoor.
Tijdens hun tocht zouden, volgens de mondelinge overlevering, de slaven kunnen zien aan quilts die bij de huizen buiten hingen op welke manier ze hun tocht konden vervolgen.
Er is geen vaststaand bewijs gevonden dat dit ook echt gebeurd is, maar het verhaal is er niet minder om.

Mijn eerste quiltje heeft als thema het "monkey wrench block".
Een monkey wrench is een verstelbare steeksleutel, een soort ouderwetse waterpomptang of bahco. Er wordt verteld dat een "monkey wrench" quilt werd uitgehangen om een waarschuwing te geven aan de slaven om hun gereedschap en andere benodigdheden voor onderweg te verzamelen, omdat er weer een groep mensen op reis kon gaan.

Ik heb mijn eigen "Little Monkey Wrench Quilt" klaar en ga mijn moed verzamelen om de tocht te volbrengen in de loop van het nieuwe jaar.

Mocht U ook dit quiltje willen maken, stuur dan een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com . De kosten bedragen 22,50 euro (voor Nederland, voor België 24 euro). Dit is inclusief stofjes voor de blokken, de afwerkbies en de porto.

Op naar het volgende quiltje ( De prijzen kunnen steeds verschillen i.v.m. de hoeveelheid stof die erin verwerkt wordt.)

Voor de dames die geïnteresseerd zijn in de cursussen en workshops verwijs ik naar de knop Agenda bovenaan de Homepage.

1 opmerking:

quiltingmieke zei

piep wat een enig quiltje meid
en goed idee ..thema van het jaar
knuf