woensdag 16 november 2016

stoffen fanaat


Omdat ik een Singer naaimachientje heb, zo een uit de oude doos, ben ik natuurlijk ook geïnteresseerd in dingen die daar mee te maken hebben. Nog niet zo lang geleden kon ik een rol stof inkopen voor de winkel met een hele leuke opdruk van Singer naaimachientjes. (Deze stof kost 16,95 p.m. ex porto).
Een echte quilter is dan natuurlijk pas tevreden als je die stof kunt verwerken tot iets nuttigs of leuks of allebei.


U kunt op de foto hierboven zien dat ik het nuttige met het aangename heb gecombineerd. Ik noem het het Singer Tasje . Ik kan er zelf de dagelijkse benodigdheden voor het quilten goed in kwijt, want ik heb in het binnentasje een aantal vakjes gemaakt. Heel handig lijkt mij.
Voor de dames die belangstelling hebben voor dit tasje heb ik gelijk een aantal pakketjes klaargemaakt. De prijs voor het pakketje is 12,50 euro (+ 2,20 porto). Stuurt U even een mailtje, als U het pakketje wilt laten opsturen.


In het leven van een quilter is het altijd weer een feestdag, als er nieuwe stofjes binnenkomen. Daarbij zijn dan ook weer speciale "lievelingen". Toile stoffen hebben altijd mijn voorkeur. Van de vele uitvoeringen vind ik de bovenstaande wel heel erg mooi, waarschijnlijk omdat het stofje in rood is uitgevoerd en de voorstellingen zijn ook heerlijk ouderwets. Het is waarschijnlijk de tijd van zo ongeveer1800 tot 1850.
Je hoeft alleen nog maar te verzinnen hoe je de stof zult gebruiken. Hij is natuurlijk ook heel geschikt voor het maken van het tasje dat hierboven staat afgebeeld.

De prijs van het stofje is 17,95 euro per meter exclusief de porto. Het e-mail adres is rietjevanslagmaat@gmail.com

Voor advies over quilten en patchwork en het kiezen uit een groot assortiment stoffen kunt U terecht in de winkel op dinsdag en woensdag van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Geen opmerkingen: