zondag 26 november 2017

Ups and Downs


Soms heb je van die dagen die heel gezellig beginnen. In opperbeste stemming ruim ik de keukentafel leeg om er vervolgens  pakketjes op klaar te leggen voor dames die een kleine workshop komen volgen.
De hele ochtend niets aan de hand. Allemaal gezellige en vriendelijke dames, sommige kwamen van ver uit Holten, Amersfoort en Amerongen en ook een dame uit Tiel, heerlijk dichtbij.
Koffie en appeltaart stonden op tijd klaar en we begonnen met frisse moed.
We werkten aan een Japans Vouwwerk en na een blokje dat aanvankelijk moeilijk leek was het leed geleden.
Alles ging van een leien dakje, ieder heeft een aantal blokjes afgekregen en de afwerking voor het quiltje wordt thuis ter hand genomen. Dames, bedankt voor de gezelligheid die jullie meebrachten.

En dan begint het. Was gedraaid, ging ook nog goed en dan hup in de droogtrommel op strijkdroog.
Na verloop van tijd even kijken of alles droog is en dan vind ik een plas water op de grond. Eigen schuld; het waterbakje niet leeggemaakt na de vorige was.
Ook al is het mijn eigen schuld, ik word hier niet vrolijk van. Het is natuurlijk snel opgedweild, maar ik had andere plannen.
Goed, volgende stap. Strijkdroge was mee naar boven, want ik vind het niet fijn de strijk uit te stellen.
IJzer aangezet en stom, stom, stom, het stond nog op linnen.
Ik begin en voordat ik er erg in had, kleefde het ijzer aan een etiket in de kleding. Zie hier het resultaat.

Gebeurt me niet vaak, dus ik moest diep denken, hoe ik dat ook alweer schoon kreeg.
Nou ben ik een fan van tandpasta voor alle gemakken.
Ik vul spijkergaatjes in de muur ermee (gaat makkelijker dan plamuur). Vroeger plakte ik er posters mee op de muur, ik smeer er de spiegel van de badkamer mee in en ben van de beslagen spiegel af en ik reinig de zool van het ijzer ermee.
De enige attributen die ik gebruik zijn: tandpasta, borstel, wattenstaafje, houten prikkertje en sponsje. Tandpasta op de borstel, goed poetsen, daarna de gaatjes met het prikkertje doorprikken, met het wattenstaafje nabehandelen. Met de roze kant van het sponsje het schuim afnemen en nadrogen met een doek of keukenpapier.


De zool glimt mij tegemoet en ik ga fluitend (bij wijze van spreken) aan de strijk. Overhemden in de kast, gladde theedoek, slopen en lakens en ik ben weer helemaal blij.

En nu mag ik weer doen waar ik het meest van houd: "patchen". Hier het resultaat van mijn tweede blokje uit het boek "The Splendid Sampler".


Ik ga weer helemaal tevreden het weekend in en kijk al uit naar de volgende Quilten aan de Stamtafel.
De Agenda:
Quilten aan de Stamtafel op vrijdagmorgen 1 december van 10 tot 12
Quilten aan de Stamtafel op woensdagmorgen 13 december van 10 tot 12
Begeleidingslessen  voor blokken uit The Splendid Sampler op zaterdagmorgen 6 jan, 3 feb, 3 maart en 7 april van 10 tot 12.
Even een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com


7 opmerkingen:

Simonne Valenberghs zei

Ja er zijn zo van die dagen hé

BezigeBijMirjam zei

Wat een pech na een gezellige ochtend! Maar alles is weer goed gekomen gelukkig. Leuk geworden hoor het vouwquiltje. Is de eerste datum veranderd voor de Splendid Sampler? Ik dacht dat het 6 januari was? Fijne zondag!

Rietje van Slagmaat zei

Dag Simonne,
vandaag gaat tot nu toe helemaal goed,
Rietje

Rietje van Slagmaat zei

Dag Mirjam,
ik heb gelijk de datum gecorrigeerd. Bedankt voor je oplettendheid.
Fijne zondag,
Rietje

Wilma Oud zei

Oh, wat een pech op 1 dag. Maar wat een grandioze oplossing. Die ga ik zeker onthouden. Ik hoop dat je pech maar 1 dagje heeft geduurd. Fijn weekend en groetjes van Wilma

Rietje van Slagmaat zei

Dag Wilma,
wat een vriendelijke reactie. Nee, het heeft niet langer geduurd. Dit was echt het eind van de pech, en bovendien hou ik me meestal vast aan de positieve dingen. Fijn begin van de week.
Rietje

Annelein zei

Soms zijn er van die dagen... Maar ik ben bij met je tip om tandpasta te gebruiken voor het schoonmaken van de strijkijzer. Ik gebruikte altijd zo'n stift uit de winkel... maar dat ruikt zo onaangenaam... Het resultaat is in ieder geval prachtig... en je blokjes trouwens ook...