vrijdag 13 juli 2018

Speciale Stoffen en Lucy Boston en Jane Austen Workshop


Eerst even snel naar de Speciale Stoffen. Deze stof spreekt voor zich. Ik ben altijd heel kinderlijk, als er een pakje binnenkomt. Ik was gelijk enthousiast en ik moest het even aan iedereen laten zien. Ik hoop dat U mijn enthousiasme deelt. U kunt deze stof bestellen en we sturen hem dan naar U op. De prijs is 18,95 per meter, een fat quarter is 4,75 exclusief de postzegels. Je kunt de klaprozen er bijna afplukken. Mijn email adres is rietjevanslagmaat@gmail.com


In hetzelfde pakje zat deze stof. Ik was heel blij dat ik hem weer kon bestellen, want ik heb er het onderstaande werkstuk mee gemaakt. De stof is 18,95 per meter en een fat quarter is 4,75 exclusief de postzegels. Ook weer te bestellen en op te sturen.Dit is een onderdeel van het werkstuk (een van de 9 wijze uilen) en U kunt heel goed het effect van de stof zien. Ik heb ook het patroon: Nine Wise Owls nog op voorraad. Het kost 10 euro exclusief de postzegels.
rietjevanslagmaat@gmail.com
  

Lucy Boston (deel 2):
Zoals ik eerder had beloofd, schrijf ik weer een klein stukje over het leven van Lucy Boston. We waren gebleven bij Lucy die op 6 jarige leeftijd haar vader verloor. Dat had grote invloed op het leven van Lucy en de andere kinderen. Ze gingen eerst een jaar in het Lake District wonen dichtbij de ouders van Lucy's moeder. Lucy vond de tijd daar geweldig, vooral de wilde natuur had grote aantrekkingskracht op haar. Daarna kwam er een abrupt einde aan haar geluk. Alle kinderen werden naar kostschool gestuurd, wat vaker voorkwam in families van stand. Toen ze 17 was ging ze na de middelbare school een jaar naar 'finishing school' in Parijs. Toen ze terug kwam in Engeland deed ze iets dat haar diep religieuze moeder heel veel verdriet deed. Ze weigerde toe te treden tot de Wesleyaanse protestantse gemeenschap. Haar moeder beschouwde haar daarna als 'verloren'. Het maakt duidelijk dat Lucy niet iemand was die zich aan de platgetreden paden hield.
In 1914 ging Lucy Engelse Taal en Letteren studeren in Oxford, maar na een paar maanden stopte ze ermee, want ze voelde zich verplicht als verpleegster naar het front in Frankrijk te gaan. De Eerste Wereldoorlog was net uitgebroken. Ze werd er bijna ontslagen want ze ging te vriendschappelijk en menselijk om met de patiƫnten. In 1917 trouwde ze met Harold Boston, zakenman uit Oxford en een ver familielid, die ze in Frankrijk had leren kennen.
De volgende keer gaan we weer verder.

Workshop op zaterdag 21 juli van 10 tot 12 uur.
De aanleiding om nog eens iets over Lucy Boston te vertellen is de volgende Inloop Workshop waarin we ons weer bezig houden met haar werk, Patchwork of the Crosses, verlengde hexagons. U kunt meedoen, wel even graag een mailtje naar rietjevanslagmaat@gmail.com 
De kosten zijn 7,50 per keer. De malletjes verzorgen wij.
Tegelijk  doen we ook iets aan de Jane Austen Quilt, als U daar de voorkeur aan geeft. Ook daarvoor liggen de malletjes klaar. U heeft geen boek nodig.

We blijven deze zomer lekker thuis bij onze oude hond Jaap ( hij is ruim dertien, de bruine labrador Jan is er niet meer) en daarom geven we af en toe ook nog een workshop. Ik zal binnenkort even een lijstje publiceren.
De winkel blijft dan ook open op dinsdag en woensdag. 
Op woensdag hebben we van 10 tot 12 ook nog een Inloop Bee.
U bent bij alles van harte welkom in Ophemert.

Met vriendelijke groet,
Rietje van Slagmaat