Abrikozentaart
- 150 gr. boter
- 1000 gr. kwark
- 4 eieren
- 175 gr. suiker
- 40 gr. griesmeel
- anderhalf pakje vanille pudding
- twee en een halve tl bakpoeder
- grote pot abrikozen
- abrikozenjam
- oven aanzetten op 175 graden Celcius en bakblik invetten, abrikozen laten uitlekken.
- boter smelten en laten afkoelen.
- kwark, eieren, boter, suiker, puddingpoeder, griesmeel en bakpoeder gladroeren
- stort de massa op het bakblik en strijk uit.
- verdeel de abrikozen over de massa.
- schuif de plaat in de oven, kijk na 30 minuten of hij bovenop niet te warm wordt, zoja afdekken. De koek moet nu nog 30 minuten (dus samen 1 uur).
- Koek laten afkoelen.
- Verwarm jam en bestrijk de koek hiermee.
- De koek in stukken snijden en wat over is invriezen.
- Hier is nooit iets over. Mijn bakblik is 30 x 40 cm.
Zoals je kunt zien hebben we toch maar weer een grasmaaier gekocht.
3 opmerkingen:
Hallo Rietje,
Wat een gezellig blok heb je weer gemaakt. En die taart.....
Hij is opgeslagen. (zoals je meeste recepten.) Binnenkort ben ik een paar dagen bij je in de buurt en kom beslist langs.
Geniet van je landgoed, want dat mag geen tuin meer heten hoor!
Quiltgroetjes, @nke
Mooi blok is dit ook weer.
En die taart....... Wordt vast een keer gemaakt. Nu is het even te warm om in de keuken te staan.
Liefs
Berna
Mmmm...dank je wel voor het heerlijke recept!
Een reactie posten