Ik heb geaarzeld om deze foto ondanks de slechte kwaliteit te plaatsen, maar je kunt wel zien hoe geinteresseerd we zijn in elkaars werk.
Ook door de laatste border te veranderen verandert de uitstraling, b.v. lichte driehoekjes naar binnen of naar buiten, een border opgebouwd uit vierkantjes en driehoekjes, driehoekjes met de lange kant tegen de voorgaande rand.
Op vrijdagmorgen in het quiltcafé gaan ook boeken en tijdschriften rond. Ik koop zelf graag Marie Claire en we zagen daarin deze zelf te maken kerstkaart. Dit boompje deed ons denken aan een egeltje dat we jaren geleden als tussendoortje hadden gemaakt.
Er zijn inmiddels nieuwe dames, die dit egeltje niet gemaakt hebben. Hij is bedoeld om kerst- en nieuwjaarskaarten tussen te steken en ook om thuis leuk met de (klein)kinderen te maken. Op 14 december gaat een aantal dames zich weer op dit werkje storten. Als je mee wilt doen, alles wat je mee moet brengen is een pocketboekje. Als je dat niet hebt, ga dan even naar de Kringloopwinkel.
Oosterse Gehaktballetjes
Doordat ik vorige week in het kookboekje van Marjan Berk en Jeroen Krabbé een recept vond voor Oosterse Gehaktballetjes, dacht ik direct aan de versie van Saskia Schepers. De ingredienten heb ik altijd wel in huis en alleen gehakt moest gekocht worden. Voor deze balletjes, die ook als borrelhapjes kunnen worden opgediend, is hier het recept:
- Oven voorverwarmen op hoge stand.
- 500 gram half om half gehakt
- 1 gesnipperde ui
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel serek
- 1 theelepel djahé
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 50 gram kokos
- paneermeel zoveel als nodig is om de massa stevig te maken.
Meng alle ingredienten in de keukenmachine en draai daarna kleine balletjes. Ik gebruik altijd een ijslepel, want ik griezel van gehakt-handen. Als het echt niet anders kan, trek ik wegwerphandschoenen aan. Ik haal 25 balletjes uit 500 gram gehakt.
Leg de balletjes op een braadslee en schuif die in de hete oven.
Voor de AGA mensen in de braadoven, bovenste richel.
Na 20 minuten zijn ze klaar.
Bij ons hebben ze geen lang leven.
1 opmerking:
Wat zijn de quiltjes leuk geworden en wat een leuk idee dat egeltje. De balletjes zijn vast weer heerlijk! Vandaag je speculaastaart uitgeproberrd. Mmmmmmmm
Fijne week!
Een reactie posten