Soms vergeet je helemaal de leuke dingen die je in de winkel hebt. Zo was dat met de pakketjes voor twee sneeuwmannetjes, waarvan de foto hierboven staat. Altijd heel succesvol en aantrekkelijk om te maken, maar ik was gewoon vergeten om de pakketjes aan te vullen. Ik heb mijn fout nu gecorrigeerd en de pakketjes zijn er weer volop. U kunt ze ook per email bestellen: rietjevanslagmaat@gmail.com . Een pakket van twee sneeuwmannetjes kost 7,95 euro exclusief verzendkosten.
Willem vind koken en bakken leuk. Ik houd er zelf ook van en speciaal samen met Willem. Het is leuk mensen te begeleiden in het opdoen van kennis en vaardigheden en liefde voor een hobby. Hier maakt Willem een begin met het maken van pizza broodjes. Ik zal eerst even de ingrediënten op een rijtje zetten:
- bladerdeeg
- pasta saus
- geraspte kaas 250 gram
- gedroogde basilicum, 1 eetlepel
- gedroogde oregano, 1 eetlepel
- verse basilicum, naar eigen goeddunken
Zoals U kunt zien heeft Willem een rechthoekig stuk bladerdeeg plat neergelegd en hij heeft de saus vlak uitgestreken met een lepel. Dan strooide hij oregano en basilicum erover. Daarna heeft hij de geraspte kaas eroverheen gestrooid. Dan oprollen en plakjes van ongeveer 2,5 centimeter dik er van snijden.
De plakjes heeft hij op een bakplaat bekleed met bakpapier gelegd. Hij heeft ze onder een theedoek een half uurtje laten rijzen. En ik heb ze voor hem in de oven gezet. Dat mag hij nog niet zelf, want mijn Aga is altijd aan en dus heet. Stand van de oven is 190 graden Celcius.
Hij heeft er zelf ook van gesmuld toen het baksel klaar was. De rest was snel soldaat gemaakt door de rest van de familie. In het recept werd vermeld dat ze ook koud lekker waren, maar dat weet ik niet uit ervaring, want ze waren allemaal heel snel op.
4 opmerkingen:
dat lijkt me wel lekker
Wat een plezier om te lezen en wat heerlijk dat Willem dat graag doet. Fijne dag nog. Groetjes Wilma
Die Willem toch.... waarin kleine mannen groot kunnen zijn.
Ik hou wel van mannen die kunnen koken en lekkere happen maken. Wie weet zit er een beroemde chef in Willem!!
Zijn bekkie aan tafel is goud waard!!
Groet,
Rya, Rotterdam
Nu komen we weer te laat om mee te smullen Willem! Dat ziet er eeg lekker uit! Ga ik ook eens proberen! Bedankt voor het recept!
Een reactie posten