Vrijdagmorgen, op het quiltcafé, hebben we niet alleen over quilten gekletst, maar ook over koken. We zijn natuurlijk allemaal bezig met "wat eten we met de kerst". Ik kook graag maar het moet niet te ingewikkeld worden en de ingrediënten moet ik in Lochem kunnen kopen. Ook kookboeken kwamen aan bod. Ik verzamel en koop ze graag. Het liefst koop ik gebruikte kookboeken, met aantekeningen van de vorige eigenaar. Dan kun je je gedachten laten wegdwalen over van wie het boek was en hoe het gezin was waarvoor werd gekookt. En bij een heel oud boek stel ik me dan voor dat de huishoudster kookte op aanwijzing van Mevrouw.
Maar genoeg gemijmerd, we gaan over naar een recept dat ik graag klaar maak als lichte lunch in het weekend. Het is een recept voor frittata uit het Philadelphia Cookbook. Een heerlijke aardappelschotel met kip, lente-ui en paprika. Misschien een idee voor een kerstlunch?
FRITTATA VOOR 3 PERSONEN
Stap 1
8-10 kleine aardappels ongeveer 10 minuten koken in de schil.
Snijdt aardappeltjes daarna in blokjes.
1 grote kipfilet braden en snijdt ook in stukjes.
3-4 lente-uitjes in stukjes hakken.
1 rode paprika in stukjes snijden.
4 eieren licht loskloppen.
3 eetlepels bevroren dorperwten.
100 gram Philadelphia roomkaas met bieslook.
Stap 2
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Doe de aardappeltjes, groenten en kip in de olie.
Bak ongeveer 4 minuten tot het mengsel door en door warm is.
Giet de eieren erover en bak tot het op de bodem begint bruin te kleuren.
Dan doe ik het mengsel over in een voorverwarmde ovenschaal.
Verdeel de Philadelphia over het mengsel.
Zet de schaal onder de grill tot alles goudbruin is.
Stap 3
Aan tafel!
Wij aten gisteren onze frittata met een glaasje wijn.
Om alvast in de kerstsfeer te komen staken we kaarsjes aan.
Natuurlijk kun je ook restjes van je kerstdiner kiezen als ingrediënten. Alles kan met deze frittata!
Smaakt het naar meer?
Graag hoor ik wie de frittata heeft gemaakt en of die lekker was! Smaken deze recepten naar meer? Laat het mij alsjeblieft weten, dan plaats ik wat vaker een recept op mijn blog - zonder dat ik een kookrubriek start, hoor. Anders komt het quilten in de knel, er zitten helaas maar 24 uur in een dag.
Voor iedereen een fijne zondag en een mooi begin van de kersttijd gewenst!
Onze vakantie begint nu ook. Op dinsdag 6 januari gaat de winkel weer open.
Rietje
7 opmerkingen:
Rietje, ik ga dit vast een keer maken; dan zal ik 2 vriendinnen of bevriende buurvrouwen moeten uitnodigen, anders eet ik drie dagen hetzelfde en daar heb ik een hekel aan. Maar met elkaar eten is heel gezellig! Ik hou van koken en dit soort gerechten trekken me enorm. Vroeger was het leuker, moet ik toegeven, maar ja.....tijden veranderen en niet altijd ten goede, nietwaar.
Fijne kersttijd en een goed begin van 2015.
Groet, Rya
Rietje, ik ga het zeker een keer maken. Lijkt me erg lekker.
fijne feestdagen samen,
Groet, Gerrie
Rietje,
Ik ga dit recept zeker eens uitproberen. Ziet er goed uit.
Prettige Feesten en geniet van jullie vakantie.
Denise
Dit lijkt me erg lekker, ik ga het komende zondag maken.
groeten Ineke
Dag Rietje,
Ik heb je heerlijke recept vanavond gemaakt.
Het was perfect!
Van mij mag je nog meer van die fijne recepten plaatsen.
Hartelijke groet,Engelien
Ik ga dit zeker een keer maken. Ziet er heerlijk uit en niet te moeilijk. Jij hebt toch een AGA? Nog iets, ik kreeg per mail een bericht dat ik een link moest openen en jouw naam stond vernoemd. Omdat je site al een keer gehackt is, durfde ik dit niet te openen. Was het echt? Dan is het erg jammer, anders wil ik het je langs deze weg laten weten. Hele fijne dagen en een goed 2016. Wens ik jou en je geliefden. Lieve groet van Wilma
Dank je wel voor dit heerlijke recept, zodra ik deze heb gemaakt zal ik het laten weten.
Fijne feestdagen
Een reactie posten